SK

MEDICÍNSKY

PORTÁL

online vzdelávanie na mieru

Dištančné medicínske
vzdelávanie a informácie
pre širokú verejnosť

Február:

Rebarborový koláč

Obrázok mesiaca

Čas na prípravu: menej ako 30 minút



Čas na pečenie: 1 až 2 hodiny



Tento rebarborový koláč využíva „metódu jedného hrnca“, takže je jeho príprava mimoriadne rýchla a jednoduchá. Skvele chutí teplý s pudingom.



Ingrediencie:                   


  • 200g mäkkého masla + maslo na vymastenie formy
  • 200g práškového cukru + 3 PL na polevu
  • 3 veľké vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200g mletých mandlí
  • 200g múky
  • 1PL prášku do pečiva
  • 300g mladej rebarbory, nasekanej na cca 2cm dlhé pásiky



Postup:


  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Omastite formu na koláč v priemere širokú 23cm maslom a vyložte dno papierom na pečenie.
  3. Zmiešajte maslo, cukor, vajíčka, vanilkový extrakt, mandle, múku a prášok do pečiva v mixéri do hladka.
  4. Nalejte cesto do pripravenej formy. Jemne na vrch položte kúsky rebarbory.
  5. Pečte hodinu a 15 minút, alebo kým po vpichnutí špajdle do koláča nevyjde čistá. Ak začne koláč príliš hnednúť predtým, než sa dopečie stred, prikryte ho alobalom.
  6. Nechajte vo forme 20 minút chladnúť, potom vyberte.
  7. Podávajte.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Berlina, s.r.o. | Tichá 31 | 811 02 Bratislava | +421 2 207 835 55 | medicinskyportal@berlina.sk

Hlasová stopa v článkoch bola vygenerovaná pomocou AI

Späť
zmeniť veľkosť písma zmeniť veľkosť písma
zväčšiť

Tento web používa súbory cookies. Viac o súboroch cookies » tu «. Zásady spracovania a ochrany osobných údajov spoločnosti Berlina, s.r.o. » tu «. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.